To nie zaglądaj, adminie, ani ty, Todsmer. To jest konkretne forum tematyczne. Jeżeli będziemy chcieli sobie pokonwersować w konkretnym języku sztucznym, to będziemy, jako że dokładnie
po to stoi to forum, i nikogo z nas nie będzie interesowało, że wy tego języka nie rozumiecie. Jeśli chcę porozmawiać z innymi w języku kerańskim, winańskim czy sendorowskim, to będę i nic ani tobie, ani Todsmerowi do tego. Po to istnieje to forum. To samo dotyczy sztucznych pism i conortografii. Wybierzemy sobie do tego konkretny temat lub wykorzystamy taki, który nie ma konkretnego celu, jak shoutbox. Akurat dzięki wymianie tych kilku postów z Dynozaurem zmodyfikowaliśmy nasz sposób zapisywania hangulem (zasada podwójnego rieula dla oddania /l/ w stos. do pojedycznego na oznaczenie polskiego /r/), więc trochę krótkowzroczna ta krytyka z waszej strony. Sam temat shoutbox też jest bezcenny w przypadku takich krótkotrwałych zrywów i zapobiega śmieceniu forum tematami mającymi po 2-3 odpowiedzi, których nie sposób odkurzyć po trzech latach jak ochota na dalsze 2-3 posty wróci.
W ogóle, nie podoba się wam temat do rozmówek w języku x, to nie zaglądajcie do niego. Jest masa ciekawszych tematów i je sobie poczytajcie, a lubiane przez nas tematy zostawcie nam. Rozumiem, gdybyście się czepiali, że ktoś jest obrażany za jego plecami lub że w czyimś temacie poświęconym zupełnie czemu innemu robi się bezsensowny, hermetyczny spam, ale mówimy o dziale, który dosłownie nazywa się "shoutbox". W przypadku tego tematu wystarczy, żeby któryś z was rzucił jakiś konkretny temat do rozmowy, by wykoleić ten trend. Zamiast tego Todsmer wspomina o punktach karnych, a ty Widsið chyba chcesz zastosować jakiś szantaż emocjonalny, bo nie wiem jak to traktować. Trochę słabo.
Do tego nazywanie tej mody "nową" też jest osobliwe, jest stara jak to forum stoi, a hangylem pisaliśmy z Dynozaurem na forach jeszcze gdy byłem w liceum, a było to może z osiem lat temu.
Oczywiście bez urazy, panowie, żeby nie było!
ale zasmuciliście mnie