KYON, EPIZOD VII: SZATKOWNICA BOGA

Zaczęty przez Canis, Sierpień 19, 2024, 20:41:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

Canis

Kyon
Epizod VII: SZATKOWNICA BOGA
Bardziej pompatycznie nie udało mi się nazwać tej edycji.
Ponadto, nie wiedziałem, że Forum jeszcze żyje? Kyon prowadzimy od lat prawie wyłącznie na Wiki i na Discordzie, a dopiero dzisiaj mi powiedziano, że ludzie naprawdę dalej używają forum.

Uwaga, uwaga. Szanowni państwo, gracze, obserwatorzy. Projekt Kyon absolutnie nie wymarł, po prostu prowadziliśmy go na Discordzie i forum zostało zapomniane. Wybaczcie nam ten błąd.

Komunikat jest krótki:
  • ⚠️ Jedną z fundamentalnych, startowych zasad projektu Kyon była zasada, że nieaktywność skończy się zaoraniem projektu. To nasz błąd, prowadzących, że tego nie egzekwowaliśmy. Na mapie Kyonu nie miało być nieużytków i zamrażarek. Jeżeli ktoś z nami siedzi i czasem się odezwie, to jasne, że OK, ale są tacy, których tu nie ma od prawie pół dekady, zarezerwowali sobie miliony km2 planety, i jest to przegięcie struny.
  • 🔥 Wszyscy, którzy od 2 lat nie tworzą i nie ma z nimi kontaktu, zostali właśnie ochotnikami do szatkownicy Boga czyli ich już istniejące projekty zostaną zniszczone albo kompletnie odkanonizowane ("nigdy tego nie było")., a ziemia zostanie otwarta dla nowych graczy.
  • 🌱 Otwieramy nabór do Kyonu. Chcemy nowych, energicznych graczy, którzy tworzą. Ludzi z pomysłami. Ziemie zabrane martwym zostaną wam, żywym, oddane.

Uznajemy następujące statusy projektów:
  • Aktywny - aktywnie rozwijany, czyli w okresie ok. 2 lat autor coś robił lub przynajmniej jest z nim jakiś regularny kontakt. Co najmniej odpowiada na pytania jak mu się je zada.
  • Ukończony - projekt w stopniu imponującym został kompletnie opisany. Obowiązuje wyłącznie krainy małe obszarowo oraz o małym wpływie, lub w epoce historycznej która nie wadzi innym graczom.
  • Wstrzymany - użytkownik przestał rozwijać, ale decyzją prowadzących projekt jeszcze nie podejmujemy radykalnych środków.
  • Wieczna zamrażarka - projekt jest wstrzymany bezterminowo. Przykład: Siedmiomieście. Autor nie żyje od wielu lat, ale opisał projekt dobrze, a jest na małym obszarze. Nieaktywność nikomu nie wadzi.
  • Reorganizacja - kiedy ktoś się zrzekł projektu na rzecz innej osoby, która musi przebudować projekt.
  • Do przycięcia - ktoś jest ćwierćaktywny i prawie nie tworzy, ale jest czasem jakiś kontakt. Ten status dostaniesz, jak zabierzesz sobie za dużo ziemi. Przykład: liczne ziemie Henryka Pruthenii, Muria.
  • Do historycznego upadku - dostaniesz opis, że mocarstwa innych graczy cię najechali i zniszczyli. Twoja cywilizacja przestaje kompletnie istnieć. Twój projekt przestaje istnieć. Jesteś tylko na kartach historii.
  • Do dekanonizacji - najniższy stopień. Dekanonizowany projekt nigdy nie istniał. Można go sobie poczytać na Wiki w archiwum, tego nikt nie skasuje, ale projekt Kyon odwrócił się od Ciebie, bo odwróciłeś się od niego.
NABÓR NOWYCH OSÓB DO KYONU JEST OTWARTY!
Oferujemy przekazanie wiedzy w wielu narzędziach: NASA G-Projector, Inkscape do robienia świetnych map, Space Engine, Midjourney AI, Suno AI, i wiele innych.

Co to jest Kyon?
Kyon jest conworldem, który prowadzimy od 2015 roku. Jest to największy projekt w historii PFJ.
Serdecznie zachęcam do zapoznania się z podstawami!

Kto jest prowadzącym projekt i gdzie toczy się główna aktywność?
  • Prowadzącymi projekt są Borlach oraz Canis (ja).
  • Aktywność dyskusyjną mamy na Discordzie. Dołącz do nas, proszę. Nawet, jeżeli nie chcesz być uczestnikiem, możesz na zwykłe życzenie otrzymać rangę Obserwatora. Obowiązuje merytokracja (fiksacja na pkcie Kyonu, z minimalnym offtopem). Link z zaproszeniem: https://discord.gg/cnSPdUxa5a
  • Aktywność twórczą mamy na Wiki. Zobacz proszę: https://jezykotw.webd.pl/wiki/Projekt_Kyon

Najciekawsze projekty do przeczytania!

Języki:

Borlach

W życiu k̶a̶ż̶d̶e̶j̶ ̶r̶e̶w̶o̶l̶u̶c̶j̶i̶ każdego projektu przychodzi pora na krwawą czystkę. Cieszę się, że ten czas w końcu nadszedł.

Canis i Borlach wpisujących nieaktywnych członków projektu na Listę™️.

A poza tym ponawiam ogłoszenie Canisa (vel Pieske) o naborze nowych członków! Projekt trwa już od prawie 10 lat (założony w 2015, 2016 roku?) i rozwijał się z mniejszym lub większym tempem przez cały ten czas. Ale nie da się ukryć, że tempo wyraźnie spadło w ciągu kilku ostatnich lat. Mam nadzieję, że nowy członkowie i taki przypływ świeżości podniosą projekt na nogi.

Z najnowszych wiadomości zaznaczę jeszcze, że obecnie pracuję nad kyońską epoką brązu, przynajmniej na moich ziemiach. Zapraszam też więc wszystkich fanów Ea-Nasira.
Oto ja, Adwokat Diabłów
  •  

Mko11

Ja to się zgłaszam bo bardzo lubię takie conworldy i roleplaye
Gaby dolnoserbšćinu powědał, by hyšći žywa :D

Borlach

Cytat: Mko11 w Sierpień 20, 2024, 21:38:18Ja to się zgłaszam bo bardzo lubię takie conworldy i roleplaye
Mamy pierwszego ochotnika! Zapraszamy na Dyskorda, wolny skrawek planety na pewno się znajdzie
Oto ja, Adwokat Diabłów
  •  

Kocira

Mogę coś tam pomóc, ale różnie u mnie bywa z czasem, więc nie zawsze będę miał czas się udzielać
  •  

Borlach

Cytat: Kocira w Sierpień 22, 2024, 10:56:43Mogę coś tam pomóc, ale różnie u mnie bywa z czasem, więc nie zawsze będę miał czas się udzielać
W takim razie zapraszamy na Dyskorda
Oto ja, Adwokat Diabłów
  •  

Pluur

Ja w końcu postaram się wrócić, do spisania na Discordzie.

Ale Canisie, że języka olseskiego nie dałeś, który nawet w jakimś artykule naukowym został poruszony i w którym tworzy się utwory muzyczne?! SMUTNO OLSOM.

Borlach

Cytat: Pluur w Wrzesień 17, 2024, 21:26:44Ja w końcu postaram się wrócić, do spisania na Discordzie.

Ale Canisie, że języka olseskiego nie dałeś, który nawet w jakimś artykule naukowym został poruszony i w którym tworzy się utwory muzyczne?! SMUTNO OLSOM.
Allahu akbar, Pluur wrócił! Może teraz pora na Spiritusa?
A co do olseskiej muzyki, wszyscy chętnie poczytamy o niej rozległe artykuły na wiki :P
Oto ja, Adwokat Diabłów
  •  
    Pochwalone przez: Pluur

Emil

Chyba dla formalności wypada napisać, że moja osoba już dołączyła do projektu.