II Polska Sztachweta Rekonstrukcyjna

Zaczęty przez Grímkel, Grudzień 03, 2025, 15:56:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Grímkel

Jak wiadomo pięć lat temu miała miejsce (I) Polska Sztafeta Rekonstrukcyjna. Niestety projekt nie wypalił, czego oczywistym powodem jest to, że w nim nie uczestniczyłem. :P
Dlatego proponuję spróbowanie jeszcze raz. Może tym razem wypali.
Zasady skopiowane z poprzedniego razu są następujące:

Najpierw zbieramy parzystą liczbę uczestników oraz jedną dodatkową osobę, zakładamy serwer dyskordowy (administrowany przez tą dodatkową osobę) na którym będziemy dyskutować, potem dzielimy się na dwie grupy i pracujemy etapami:

Etap 1. Każda grupa tworzy prajęzyk, którego nie wolno ujawniać członkom drugiej grupy;
Etap 2. Każdy członek grupy tworzy jednego, ewentualnie dwóch potomków;
Etap 3. Opisy potomków są przesyłane członkom drugiej grupy, i pracują one nad rekonstrukcją;

Na koniec opisy prajęzyków i zrekonstruowane prajęzyki są ujawniane.

Ewentualnie moja propozycja jest taka, że możemy odpuścić sobie organizatora, jeśli nie będzie chętnego, i stworzyć dwa serwery dla obu grup.

Chętnych proszę o zgłaszanie sie pod tym postem.

Lista chętnych:
1. Grzymkieł
2. Multins
3. Cywiliks
4. Raceg
5. Borlach
6. Wirczę
  •  

CivilixXXX

Sei Kryoutxtuo Ki

Raceg

найважнейшѫ́ р҄ечѫ́ в житіу ест зналезене дроги до Абсоліуту, ктѡрым з дэфиниціи ест БѠГ, пр҄ичина и почя́тък вшелькего истненіа. зналезене Го бовем означа спълнене своего пр҄езначеніа и здобыте досконалъго счястіа. іар҄мо бовем втъды ест слодке, а бр҄емя лекке, а и вечность стои отворъм

Borlach

Oto ja, Adwokat Diabłów

F1req

Grímkel

Grupy wylosowane. Jak ktoś będzie chciał, to dołączy później. Z powodu małej frekwencji proponuję, żeby każdy uczestnik zrobił co najmniej 2 języki.

Grupa I
1. Cywil
2. Raceg
3. Grzymkieł
Grupa II
1. Wirczę
2. Borlach
3. Multins

Jak coś to dyskord dla pierwszej grupy już jest założony.

•