A z tą Martą to nawet prawie pasuje, bo na imię mi Martyna ::-)
Od prawie zawsze mowodziejcami byli faceci, a kilka pierwszych kobiet na tym forum miało na imię Marta i stąd się to wzięło.
Nowe użytkowniczki proszę o uszanowanie tradycji.
Chciałam jeszcze dodać, że przez pierwsze tygodnie przede wszystkim będę naprawdę dużo czytać i zaznajamiać się z całą problematyką tworzenia języka sztucznego. Teraz nawet podczas czytania o fonologii gubię się w całych tych dźwiękach półprzymkniętych, zwartych i szczelinowych. Nawet nie umiałabym przeprowadzić porządnej dyskusji
BTW, ja zaczynałem bez żadnej konkretnej i "fachowej" wiedzy i (chyba) wyszedłem na ludzi.
Cytat: Feeana w Luty 24, 2012, 21:04:35Chciałam jeszcze dodać, że przez pierwsze tygodnie przede wszystkim będę naprawdę dużo czytać i zaznajamiać się z całą problematyką tworzenia języka sztucznego. Teraz nawet podczas czytania o fonologii gubię się w całych tych dźwiękach półprzymkniętych, zwartych i szczelinowych. Nawet nie umiałabym przeprowadzić porządnej dyskusji Spokojnie, są na tym forum tacy, co siedzą na nim od jego założenia, i też g... wiedzą na temat językoznawstwa/-twórstwa.
No, na przykład ja.
Ponieważ to już druga strona tego tematu, trzeba zapytać Feeanę, czyim jest multikontem. Czyimś być musi.
Spokojnie, są na tym forum tacy, co siedzą na nim od jego założenia, i też g... wiedzą na temat językoznawstwa/-twórstwa.
Napisał "od jego założenia", więc sądzę, że pije do mnie .
Conlanger płci męskiej to po prostu conlanger. Od prawie zawsze mowodziejcami byli faceci, a kilka pierwszych kobiet na tym forum miało na imię Marta i stąd się to wzięło.