Heh, bardzo podobne do mojej.
Choć dla mnie powinno być tak, że nikt nigdy tej broni nie używał na planecie jednak. Tylko byłby taki straszak ^^
To była propozycja dopasowana pod ciebie. ;-)
Myślę, że jednak niebezpieczeństwo "potencjalne" to mogłoby być za mało - gdyby nie pamięć pogromu atomowego, rosłaby groźba, że któreś z państw będzie chciało sprawdzić go w praktyce.
Zgadzam się.
Mapa: dodaję nowe państwo: Nyż i Dźacz i zmieniam nieco barwę moją.
To jakaś unia? I nie przypadkiem "Dziacz"? Chodzi mi o to, iż dobrze by było, gdyby każdy kraj miał imię wewnętrzne (np. oficjalnego języka w nim używanego) oraz takowe do przedstawienia języka; czyli zapisywane spolszczoną fonetyką.
Który z kontynentów będzie tym uprzednio opanowanym przez Mocarstwo?
Może ten na południowym zachodzie? I tak tam jeszcze nic nie ma.
Jakie poziomy technologiczne ustanawiamy na poszczególnych kontynentach?
(północny - wczesne średniowiecze; pólnocno-zachodni - dwudziesty wiek; pozostałe - ?)
Co rozumiesz przez "północny"? Nie wiem jak Canis, ale ja już pisałem, iż na "mojej stronie" bieguna żyją ludzie o technologii niewiele wyższej niż bajkowi eskimosi; to też potrafią rozpalić ogień, mówić, być może nawet pisać, ale pojęcia nauki nie znają.
Toraja może być również na poziomie XX wieku, Erryda (przynajmniej na terenach Unii Domateońskiej) gdzieś w XIX, to głównie centrum kulturowe będzie.
Kontynent na którym leży Kofma i twój - Feles - może być także gdzieś pomiędzy wiekami XIX a XX (raczej w tej drugiej połowie).
No i przy okazji; ma ktoś propozycje nazw dla owych kontynentów? Gdy ja wymyślam kolejne to mam uczucie, iż się narzucam. xd
EDIT:
Aktualizuję mapę.
Mapa Świata