– polski – ojczysty
– angielski – B2/C1, myślę, że do wakacji będzie C1. Uczą mnie wprawdzie na uczelni już do C2, ale nie jestem aż tak optymistyczny. :-)
– niderlandzki – B2, mam zamiar się mocno zań wziąć od przyszłego roku i dojść do końca 2017 do C1.
– 中文 (國語 – tajwański mandaryński); jakieś A2/B1, znam około 1200-1300 znaków (w obu pismach B-) )
– czeski – poniżej A1, ale mam zamiar się wziąć, jak już uda mi się przypomnieć trochę niderlandzki
– koreański – zacząłem, póki co niewiele poza samym hangylem
– ukraiński – kiedyś zacząłem trochę, ale odkładam to na przyszłość, jak już będzie C2 w pierwszych trzech obcych na tej liście.
[* ]:
– łacina – jak mam swoje notatki, to przetłumaczę proste teksty, generalnie biéda
– niemiecki – generalnie prawie zapomniany (miałem A1 i A2 w liceum), ale bardzo dużo rozumiem z tekstu pisanego i jakąś 1/3 biernie ze słuchu przez niderlandzki.
– staroislandzki – coś tam kiedyś było w ramach zajęć dodatkowych przez semestr, chciałbym powiedzieć, że zapomniałem, ale nie wiem, czy mogę powiedzieć, że w ogóle coś z tego zapamiętałem poza tym, że góðar víkingar to dobrzy wikingowie