Mam nadzieję, że za dużo nie zachachmęciłem.
Jak coś, to możecie mi odebrać te tereny na południu. Zadowolę się tymi szczątkowymi ziemiami na północy i małą wysepką. xd
Zgarnąłeś łup, nie ma co oddawać. Teraz wystarczy zacząć tworzyć.
Takie pytanko, czy jak ktoś dopiero co dołączył i nie ma jeszcze własnej religii to też musi się bawić w te hasła i pliki czy nie?
O nie, żadnych haseł. 3 razy nie. Uno, jak powiedział Pluur to już dawien dawno upadło. Due, zapostujecie, zapomnicie hasła a ja potem będę się znów parę miesięcy o nie dobijał XD
Po prostu otwórz nowy wątek o swym państwie albo pisz od razu na wiki.
Tak w ogóle to całkiem fortunnie się nam te strefy wpływów ułożyły - na terenach Wschodniego Kyonu jest Pluur, ɈʝĴ i Úlfurinn, na Środkowym Kyone ja, a pomiędzy nami jest taka ziemia niczyja, gdzie mają w zamierzeniu żyć Kauradowie, czyli takie nasze Tataro-mongoły. Jak to z nimi będzie, co? Bo przez swoje położenie będą musieli odegrać jakąś rolę w historii chyba wszystkich okolicznych ludów, i na pewno napsują trochę krwii zarówno Ajdyniriańczykom jak i Olsom. Będziemy ich tworzyć wspólnie, czy oddamy ich pod pieczę komuś z nas?
Mam też pytania odnośnie astronomii - po pierwsze, na jakiej zasadzie widoczne są 3 kyońskie księżyce? Bo z tego co rozumiem co najmniej 2 z nich są bardzo jasne i powinny być bardzo widoczne, z drugiej strony 2 z nich to asteroidy a poza tym jaką jakieś dziwne orbity i czas obrotu wokół planety.
I po drugie, jak to jest z tym Snopem Ognia? Bo zawarłem go w swoim micie stworzenia, i jestem ciekał czy widać go z powierzchni planety, a jeśli tak to jak bardzo.
Btw - ponownie zmodyfikowałem (i chyba jeszcze parę razy to zrobię) mit kosmogoniczny, celem pozbycia się tych co bardziej jawnych zapożyczeń od Tolkiena
albo chociaż ich ukrycia