A co z "kurde"? Czy tam też występuje nosówka-widmo?
EDIT: A osobiście obstawiam ściągnięcie od «kurczę blade» ...ale to kretyńsko brzmi... zdecydowanie preferuję "jasny szlag"lub ew. jebem ti majku u pičku fašističku!.
Interesujący domysł, zawsze miałem ten wyraz za losowe, eufemistyczne przekształcenie "kurwy". Swoją drogą, wikisłownik uważa, że to synonimy... może jednak nie całkiem?
Cytat: Towarzysz Mauzer w Wrzesień 17, 2012, 15:58:11EDIT: A osobiście obstawiam ściągnięcie od «kurczę blade» ...ale to kretyńsko brzmi... zdecydowanie preferuję "jasny szlag"lub ew. jebem ti majku u pičku fašističku!.Interesujący domysł, zawsze miałem ten wyraz za losowe, eufemistyczne przekształcenie "kurwy". Swoją drogą, wikisłownik uważa, że to synonimy... może jednak nie całkiem?
A "kuźwa"?
Cytat: Gubiert w Wrzesień 18, 2012, 13:37:21Cytat: Towarzysz Mauzer w Wrzesień 17, 2012, 15:58:11EDIT: A osobiście obstawiam ściągnięcie od «kurczę blade» ...ale to kretyńsko brzmi... zdecydowanie preferuję "jasny szlag"lub ew. jebem ti majku u pičku fašističku!.Interesujący domysł, zawsze miałem ten wyraz za losowe, eufemistyczne przekształcenie "kurwy". Swoją drogą, wikisłownik uważa, że to synonimy... może jednak nie całkiem?A "kurna" z "kurka wodna"?