Od wczoraj pragamajski przeszedł bardzo dużą metamorfozę - dodano harmonię wokaliczną, dziwny system trybo-aspektów i więcej. Link w pierwszym poście u góry.
Mógłbyś wygenerować jakiś słowniczek?
Najlepiej dla listy swadesza, i słówek z owcy i koni.
Będzie lista i będzie Owca i Konie, wraz ze słowniczkiem! W końcu nie mogę zostawić was bez słówek z prajęzyka xd
Czy ph to zapis /θ/?
Nie rozumiem. Gdzie pada akcent w tym drugim wypadku?
Zaimki i konjugacja w l. podwójnej nie występują?
Tym.
Tak, już Borlacha kiedyś pouczyłem, że się stawia przed, ale jak widać nie zapamiętał 
Na wiki jest już czytelniejszy opis transkrypcji. Co do akcentów, to fakt - Draco ma rację, Caraig zresztą też. Zwykle nie zaznaczałem akcentów w ipe i znów zapomniałem że to się zaznacza przed sylabą, nie za XD Teraz powinno być lepiej.
A co do zaimków i koniugacji - koniugacja w liczbie pojedynczej jest jedynie częściowa, natomiast zaimki (które występują w formie prefiksów doklejanych do rzeczowników) posiadają podwójne wersje dla my/nasz oraz wy/wasz.
Wnioskuję by człowiek w tym języku był "ghamma".
A z welarnego s nigdy nie zapomnę xD
Wniosek przyjęty -
ghamma to "człowiek", a
ghammasas "ludzki"

W sumie to dosłownie "człowiekowy"
Z tym weralnym - kurwa, śpiący byłem XDDD Teraz powinno być lepiej z tabelką
Nie chciałbym się jakoś czepiać, ale samogłoski, jak już, są raczej TYLNE, aniżeli "tylnie"
Również mało prawdopodobnym jest coś takiego jak welarne "s" czy "z", jak to zauważył Vaylor (chyba, że to jakaś specjalna metoda dla zapisania /x/ czy /ɣ/
). Również ɣ nie powinno być gardłowe, a raczej welarne. Według mnie zabrakło kolumny pt. "dziąsłowe", dla choćby /r/, które jako spółgłoska zębowa, było by trudne do wymówienia. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać 
To wszystko wina późnej nocy i upierdliwości robienia porządnej tabelki. Same fonemy były poprawne, jedynie złe umiejscowienie w tabelce, którą na siłę próbowałem skrócić xd