Szanowni państwo,
Rozwój projektu zostanie spowolniony. Aby wytłumaczyć przyczynę, muszę wytłumaczyć synergię między projektem tangijskim a projektem aharyjskim. Moje prace nad Tangią uważam za udane, ale aby cieszyć się sukcesem przez dalszy rozwój wybranych aspektów projektu tangijskiego, muszę współpracować z innymi graczami (Spiritus, HP, a także inni) na poziomie podejścia do gospodarki i demografii, jaka mnie interesuje. To oczywiście nie nastąpi, bo te aspekty są ciekawe dla mnie i zrozumiale nudne dla innych.
Ahari to piaskownica pozwalająca mi sterować dowolnie zasobami i rozwijać opowieści w trwaniu wszystkich wieków i na przestrzeni wszystkich krajów na całym tym świecie. To jest jednak kolosalne wyzwanie. Na chwilę obecną nie mam wiedzy, która pozwoli mi z dostateczną precyzją pracować nad tyloma ogniwami naraz, zatem muszę to zawęzić do punktu w czasie i punktu w przestrzeni.
I tu wracam do Tangii, nad którą będę sobie spokojnie pracował, aby zdobyć doświadczenie potrzebne do pracy nad Ahari. A nad samym Ahari będę pracował powoli, rozwinę encyklopedię biologiczną oraz zasobów naturalnych, magii. Dopiero potem przyjdzie czas na politykę, gospodarkę, demografię i postęp.