Dobra, trzeba rozplanować to, jak będziemy robili postaci. To jest, jak je będziemy spisywać. Jestem za listą alfabetyczną, jak w encyklopedii. Przydałby się jakiś mały infoboks (gdzie i kiedy urodzony, gdzie zmarł, informacja ogólna, a przy monarchach lata panowania, poprzednik, następca, dynastia). Ktoś postara się to zrobić?
Druga rzecz, to postaram się zrobić Kyoński brudnopis, gdzie będę wrzucał to co Wyście tu powypisali,
LENIE ŚMIERDZĄCE, bo Wam się nie chce. I zrobię na podstawie tego kalendaria w artykule o historii. Opiszę też prehistorię, i po tym, jak ją przedstawię, przedyskutujemy toto.
Nuaria
Canis nie odpisał, choć pojawił się parę razy na forze, od kiedy pisałem, więc jako herszt projektu decyduję:
Nuaria jest przejęta tymczasowo przeze mnie. Chciałbym zamienić ją w kondominium z Pluurem. Chcę też zachować wszystko to, co napisał do tej pory o niej Canis, tak samo jak to było w przypadku Sechtu i Pinu. Canis nie chce oddać konlangu (bo to yuka w końcu), więc oparłbym język o to, co jest na wiki (czyli nazwa własna), i poddałbym zmianom. Nuaria nie jest traktowana jako część Północy, tylko oddzielny obszar - ze względów klimatycznych i geograficznych i cywilizacyjnych.
Obszary między Nuarią a Szurem powinny wpaść w ręce Szuru, jako obszaru cywilizacyjnego. Jeżeli Spiritusowi nie chce się robić konlangu i państwa - to mogę pomóc - bardzo zależy mi na wypełnieniu mapy. A mam parę jeszcze pomysłów - więc jest czym.
Obszar między Nuarią i Wschodem chciałbym też jakoś zaludnić. Pluurze - żyw-li tam ktoś? Wiem, że jest Tehełeło, czy jak się nazywa, ale chodzi mi o obszar dalej - jest tam coś?