Zostałem przez Pingijna wywołany do tablicy, więc nie wypada się nie odezwać, szczególnie, że projektem jestem jak najbardziej zainteresowany.
@up - Myślę, że jakieś sterowce byłyby na pewno ciekawe, gdzieś już się pojawiały, w Warcrafcie, o ile mię pamięć nie myli.
Ogółem - za pomysłem tworzenia państw tymczasowo w obrębie jednego kontynentu, jestem za, choć osobiście wolałbym Dasunne (jest bardziej "rozłożysta" względem Aethe - obejmuje więcej stref klimatycznych), ale w sumie nie robi mi to większego problemu, który ostatecznie wybierzemy.
Pokutuję jednak za tym, żeby nie tylko ograniczyć się do wybrania kontynentu, lecz, jak już pisałem wcześniej Pingijnowi i co jeszcze trochę rozwinąłem, jest opracowanie jakiegoś wspólnego praludu dla naszych krajów. Tak więc - opracowanie kultury, religii, społeczeństwa itp. itd. a przede wszystkim stworzenie prajęzyka (osobiście proponowałbym rozwiązanie w stylu "jedna osoba robi fonetykę, druga morfologię, trzecia składnię, czwarta słownictwo, itp. uwzględniając to, że osoby mogą się rzecz jasna powtarzać - w końcu to nie żadna gra...). Później oczywiście miło by było, aby ten prajęzyk rozbić jeszcze na dwie-trzy grupy i dopiero wówczas wywodzić swoje conlangi. Najlepiej, aby na przykład każdy stworzył dwa spokrewnione języki, wówczas rodzina będzie już całkiem rozwinięta
Oczywiście, skomplikowaność drzewa języków zależy od chęci i czasu.