Studiując tyle stron o lingwistyce (iii tam, jakieś 4, góra 7 XD) natrafiłem na stronę o nazwie... eee, chwila, tylko sprawdzę... więc natrafiłem na stronę o nazwie Conlanger - polska strona językowa. Pomyślałem że się tu wpasuję, widząc nazwę Conlanger, a akurat posiadam kilka języków sztucznych :-P Więc witam was drodzy Congal... Conlagon... Colangow... pfu! Conlangowicze (w końcu) i... myślę że mój wiek nie przeszkadza, co nie?... no i dzięki wielkie dla twórcy strony że taka zaistniała. W końcu mam szansę nauczyć się więcej i urozmaicić moje kochane conlangi, szczególnie Irāhidu. Jak na razie do nauki lingwistyki używałem pliku pdf znalezionego w sieci (
http://biblioteka.womczest.edu.pl/new/wp-content/uploads/2013/09/webowa_biblioteka_polski_jak_stworzyc_sztuczny_jezyk.pdf[nie mogłem niestety użyć załącznika, nie wiem czemu

), i nie mówcie mi że nie ogarnę, bo szybko przyswajam informacje. Więc, to wszystko, myślę że wiele się tu nauczę i będę mógł się w końcu podzielić moimi conlangami oraz alfabetami. Ok, do jutra :-D
P.s.: w ogóle nie rozumiem o co chodzi z sylabami ( to całe "C", "V", "(C)" i.t.p. ), mógłby mi ktoś to wyjaśnić lub podać linki do tematów o tym rozprawiających?