Fajnie, że Kyon jest cały czas aktywny, i mimo ostatniego spowolnienia, cały czas wymyśla ktoś coś nowego
Też mnie to cieszy. Pozatem rozwijam ostatnio zarówno, Żibę, jak i Kyon. Co do Żiby, to historia, którą przedstawiłem w wakacje jest w dużej mierze nieaktualna, uaktualnię to jak to lepiej spiszę, a dużo się zmieniło.
Ciekawi mnie jak dalej rozwinie się Kyon, do jakich czasów dojdziemy, czy będą organizacje międzynarodowe, kolej, radio, wojny światowe.
Nie ma to jak offtopowanie we własnym wątku xDCo do Czaków - jest to grupa plemion, którzy charakteryzują się podobieństwem swoich języków - wszyscy jakoś szeleszczą i charczą. Są dość rozbici i zróżnicowani, bez żadnego wspólnego kierownictwa. Są dodatkowo poddanymi Pinu.
Mogą czasem napadać na konwoje, bo są bardziej dzicy niż Pinusi, ale ogólnie nie powinno być z nimi problemów. 
No, dobrze, że nie powinno być problemów, ale nawet jeśli coś, to bogaci Buańczycy wynajmują jakąś ochronę dla konwojów, niektórzy mają nawet własne armie, więc raczej dzikie plemiona nie będą wielką przeszkodą dla handlu :-)