Potrzebujemy wymienić powietrze. Potrzebny jest nabór nowych, świeżych ludzi, a na forum trzeba wprowadzić ostry model sprawowania władzy, który nazywaliśmy do tej pory forumofaszyzmem.
A jak proponujesz nabór świeżych ludzi? Co do autorytaryzmu na forum to jestem jak najbardziej za.
Obrazić się nie obraziłem, ale uważam, że Pluur powinien dostać punkty (a jeśli dostał i nikt mu ich nie cofnął, to słusznie) dla zasady.
Też się zgadzam, że punkty powinienem dostać, bo tak jak wspomniałeś tworzyłoby to bardzo niefajny precedens. Jak już jesteśmy przy punkcikach to powinniśmy opracować jaką tabelę z przedziałami odnoszącymi się do danego przewinienia: obrażanie użytkowników, politycznienie dyskusji, notoryczny spam (chodzi mi o to co czasem się zdarzało z tymi postami a la reklamy, albo te spamy po angielsku), przytłaczanie/odstraszanie nowych i inne, może nawet skoncentrowane i spersonalizowane odnośnie osobnych podforów. Obecnie punkciki są dawane w raczej dobrych momentach (mea culpa, bo sam raz źle postąpiłem z ich przyznaniem), jednak są raczej randomowo przyznawane. Proponuję by razem, demokratycznie przyjąć jakieś ramy, które potem będą dość autorytarnie przestrzegane, bez wyjątków.
Niedługo wszystko ruszy z kopyta. A przy okazji chciałbym Panom przypomnieć, że to Wy nie jesteście aktywni. Ja staram się rozruszać nowe projekty, sterować Kyonem. I jakoś to leci. Nie mówiąc o tym, że pracuję nad noeymi całkowicie formami.
Wiemy, wiemy - problem jest w tym, że tylko tobie się chce, a raczej, że innym się nie chce.
Co do ostatniej wojny na forum - proponuję na forum zawiesić politykowanie na miesiąc, by napięcie spadło. Do końca września mieć to gdzieś i żądnych chamskich odzywek. Ktoś zacznie, lub też odpowie - do końca tego miesiąca wyciszamy głos.
Jestem za. Jak to zda egzamin można by to próbować przedłużać.
I jeszcze jedna sprawa: traktowanie nowych użytkowników - też bym karał jakieś chamskis odzywki wobec nich. Memy, memami, ale nie każdy je rozumie, co może zaciemnić zrozumienie tego.
Nawet już nie chamskie. Powinniśmy wobec nich zachowywać się całkowicie inaczej niż wobec nas - roztoczyć nad nimi parasol bezpieczeństwa, pokazywać co i jak. I tu samo
witam nie wystarczy.
No, chyba ze burde robie ja
...