Nick: Obcy
Miejsce zamieszkania: Ottmachau an der Glatzer Neisse
Znajomość języków:
– polski (Muttersprache);
– niemiecki (chyba C1, aczkolwiek w 2015 totalnie odpuściłem sobie z nauką);
– angielski (mocne B2);
– francuski (takie średnie A2; głównie by umieć czytać teksty francuskie);
– rosyjski (A1, może ciut więcej; zwracam uwagę zwłaszcza na akcentowanie, co niezmiernie się przydaje przy analizie prasłowiańskiego);
– niderlandzki (A1, choć niemiecki ciut podwyższa poziom);
– w planach: litewski (może też łotewski, bo łatwiejszy), jakiś skandynawski (widzi mi się norweski bokmål) i jakiś południowosłowiański, może jakiś jeszcze jeden romański
– EDIT: mój konlang astralogermański można też liczyć jako język ojczysty, bo jest od wielu lat używany w mojej głowie równolegle z nauką angielskiego i niemieckiego jako sprzeciw wobec kultury anglosaskiej, której strasznie nie cierpię, oraz jako efekt uboczny "przeciążenia" nauką języków i nieświadomego eksperymentowania nimi
Konlangi: sporo tego, jednak 2015 to zdecydowanie rok szemierskiego, który przedtem istniał tylko szczątkowo w zapiskach gramatycznych
Polityka: lewak gardzący lewakami, czyli lewak à la Obcy z lekkim przemieszaniem centroprawicy
Religia: teoretycznie brak, choć bliżej mi do liberalnych odłamów protestanckich + oczywiście hordenizm, czyli moja własna religia, a raczej system wartości :-D
Muzyka: techno, najbardziej pompa, hardstyle i hard trance, czasem też dobre kawałki z lat 90.
Zainteresowania:
– programowanie, znam JavaScript, HTML, CSS, PHP, C++, Javę (w końcu studia informatyczne do czegoś zobowiązują ;-) );
– nauki społeczne typu socjologia, politologia, psychologia;
– języki obce + radopolski, czyli poprawna polszczyzna;
– językoznawstwo, zwłaszcza slawistyka i języki germańskie;
– meteorologia;
– od wielu lat matma, choć w 2015 totalnie odpuszczona
Wysokość: 185 cm
Waga: 65 kg
Inne cechy anatomiczne:
– leworęczność;
– piwny kolor oczu;
– kasztanowe włosy;
– rozmiar stopy: 42