Doprowadziłem do paru zmian na mapkach.
Otóż, po pierwsze, scaliłem mapę językową i polityczną - Morze Słone ma już jedną formę! Hura!
Przerobiłem trochę też mapę
językową. Ale pozostały jeszcze pytania: co z językami oldyjskimi? Mapa jest przestarzała, starałem się połączyć Pluurową mapę w odpowiednim artykule z mapą ogólną, ale rozbieżności w linii brzegowej był tak duże, że prosiłbym Cię, Pluurze, to poprawić. Dalej: Borlasze, prosiłbym Cię o uszczegółowienie mapy językowej Twojego Imperium, na tyle ile się da. Tak samo Todsmera - starałem się bardzo długo wklepać tu jakoś stworzoną przez Ciebie mapę językową, ale musisz się opierać na tej większej mapie, przez co jest to w ogóle niekompatybilne. Dalej: kto jest między Szurem i Nuarią? Co jest na tym północnym stepie, Todsmerze? Zajmujesz się jeszcze tym obszarem? No i do Spiritusa: co robimy z Dewią? Mamy jeszcze trochę wysepek i Małą Dewię prawie bezludną, czy chcesz stworzyć tam jakieś prymitywne ludy? I co z obszarem między Państwem Thewów i Pojami? Jak sobie wyobrażasz ten teren? Todsmerze, co jest w tym zatokowym obszarze na południe od Białego Półksiężyca, gdzie znajduje się parę faktorii Sechtu?
Jesteśmy już na tyle daleko z pracami, by móc wreszcie zapełnić wszystko prawie do końca, więc wybaczcie, że jęczę, ale żelazo trzeba kuć póki gorące