Coś więcej,panie Hapana Mtu?
Każdy człowiek taki opis może wytrzasnąć...
Troszkę więcej szczegółów(nie chodzi mi o statystyczne dane),i będzie lepszy opis...
A do riposty jak można tworzyć conworlda na słownikowej wiedzy i na niczym...To nazywa się lenistwo i już kończę kontrę.
OK, tytułem wyjaśnienia - nie zarejestrowałem się na tym forum wczoraj i nie trzeba mi tłumaczyć, że im bardziej rozbudowany opis, tym lepszy. Aer to duży conworld (
bo Leda nie jest conworldem, a jedynie maleńkim urywkiem Aeru), w ramach którego opisuję cztery państwa i naturalnym jest, że o jednym zdołam wymyślić więcej, a o drugim mniej. Tak się złożyło, że akurat o tym na razie jest najmniej. Ale nie widzę sensu w pakowaniu na siłę w opis kiloton zmyślonej na poczekaniu faktografii, do której nie jest się przekonanym, a którą nota bene też "każdy może wytrzasnąć". Na początku chciałem opisy mniej ważnych krajów wrzucić do jednego wątku, jednak rozdzieliłem je do osobnych wątków, gdyż ten conworld miał w założeniu formę gry, a to wymusza prezentowanie państw osobno.
Co do "lenistwa" - od kiedy zabawa w conlangi jest moim obowiązkiem, żeby ktoś mógł mnie rozliczać, czy wykonuję go sumiennie? Mam na łbie dwa kierunki studiów, zajęcia z czterech języków (węgierski, turecki, fiński i arabski), co tydzień trzy przedmioty translatoryczne, na które muszę zawczasu przygotowywać teksty, dwie duże prace do napisania (w tym licencjacką po węgiersku), od tego inne obowiązki związane i nie związane ze studiami plus życie osobiste. Pomimo tego znajduję czas, by udzielać się na forum. هل أنا كَسْلان؟