Hungämestä - A dokładniej
Socjalisteen Levämisändeno Republikken Hungämä (Związek Socjalistyczny Republik Hangwarskich). Kraj na kontynencie
Berica. Jest drugim co do wielkości państwem na świecie. Posiada dwie wyspy
Randuss oraz
Maakiuv.
Ustrój PolitycznyZSRH to państwo komunistyczne. Dyktatorem jest niejaki
Yelton Veem, który ma plany zdobycia dużej części świata. Ma on władzę absolutną. Politycy pełnią funkcję doradcze oraz pilnują cywili.
WalutaWaluta obowiązująca to 1
sumeet (sum) = 100
grädlää (1 gardel, 100 gardli)
JęzykHangwarzy używają języka
[no cóż nie wymyśliłem a nie chcę ch*$*!&@$*wej nazwy wymyślać].
EdukacjaHangwarzy dbają o edukację, ponieważ starają się być we wszystkim najlepsi. Niestety nie są w tym i walczą o to często Z Findeami.
ObywateleLiczbę obywateli szacuje się na 47 mln ludzi. Obywatelstwo dostaje się, jeśli:
- Jest się rdzennym mieszkańcem Hangwarii,
- Poślubiło się kobietę/mężczyznę posiadającego obywatelstwo.
Inne przypadki raczej nie są rozpatrywane.
Poochodzenie NazwyNazwa
"Hungämestä" to dosłownie
"nasz kraj".
Zasoby naturalneKraj ten posiada znaczące ilości ropy nafrowej, lecz w tym momencie nie sprzedaje innym państwom swoich zasobów.
LasyLasy stanowią mały procent na terenie całego kraju. ¾ kraju to są ogromne aglomeracje miejskie.
RolnictwoRolnictwo stanowi niewielki procent w państwie. Na obrzeżach państwa uprawia się ryż a w środkowej części najczęściej zboże.
Religia¾ Hangwarów to ateiści. Mimo tego uznaje się buddyzm oraz chrześcijanizm. (Tj. toleruje się)
Flaga- Korona symbolizuje jedyny słuszny głos dyktatora
- Młot symbolizuje cywilów pod koroną dyktatora
(Tak wiem, nie jest to do końca komunizm. Bardziej mniej niż więcej, ale jest to bliska "idea")
WojskoSiły zbrojne, rozkazy wykonuje oczywiście
pan Veem, jednak bezpośrednim dowódcą jest
Todusk Taoo.
Najlepiej rozwinięte są siły lądowe oraz lotnictwo. Hangwaria posiada bardzo nowoczesne samoloty myśliwskie oraz bardzo dobrą organizacje wojska.
No cóż. Opisałem podobnie jak Remo, nie ma tu wiele informacji, ale jakiś zarys jest. Dokładniejsze opisy będę dodawał tutaj później. (konkretnych rzeczy)Flaga: