Tak, jestem z tego języka całkiem dumny, niestety wszystkie nieopublikowane na jego temat informacje bezpowrotnie zginęły, a zmiany jakim chciałem poddać szangryjski (to jest: zanik nasalizacji, rozwój polisyntezy) stały się tym samym dość kłopotliwe bez moich pierwotnych zapisków, tak więc postanowiłem, iż stworzę pewnego rodzaju konlang-dziecko szangryjskiego - padmarański (posiada większość cech szangryjskiego, chociaż na ten moment jest *o wiele* lepiej opisany od niego, ponadto wdrążam do niego kilka pomysłów - niektóre moje, niektóre zapożyczone z najlepszych pomysłów z forum tego/z CBB). Tak więc, jeśli Canis odblokuje wikipedię i pozwoli mi w spokoju nad tym językiem pracować, można się spodziewać nowego, dość dokładnie opracowanego konlangu. Być może nie będzie tak odświeżający i pełen nowych (chociaż czy ja wiem czy takich "nowych"?) pomysłów jak szangryjski, ale na pewno jest to mój konlang sztandarowy i jest on o wiele oryginalniejszy, plus: nie taki nielogiczny w niektórych kwestiach jak jego poprzednik.