Myślę, że Erutii przydałaby się dolina nr 2
Heh, wiadomo że by się przydała XD W końcu każdy chciałby kontrolować handel z egzotycznymi królestwami zachodu!
Ale jak rozumiem w chwili obecnej nie znajduje się ona jeszcze pod erutańskim władaniem. O i tu mam pomysł - może to górskie królestwo byłoby jakimś wrogiem/największym rywalem Erutii? W przyszłości, być może nawet niedalekiej Twoje państwo mogłoby zaatakować to w dolinach, i jeśli mu się poszczęści, podbić tę przełęcz. Co sądzisz?
A jak z wysokością gór? Góry Kyonu lubią mieć po 10 kilometrów. Jak wyglądają przełęcze w Himalajach? W szczególności między Indiami i Tybetem?
Jak będę w domu to odwiedzę Kyon w Spejsie Endżajnie 
Ja w ogóle wyobrażam to sobie trochę jako Tybet - wysokogórska dolina pośród górskich szczytów sięgających niebios, ogólnie odizolowana z wyjątkiem miast handlowych położonych wzdłuż szlaku, na przełęczy z zachodu na wschód. Dla klimatu może jakieś jezioro.
Co do wysokości samych gór to nie jestem w stanie sprawdzić, więc czekam na to jakie nowiny przywieziesz xD
O, jeszcze jeden pomysł - to jezioro mogłoby być kalderą, o dużej aktywności geotermalnej w postaci gejzerów i gorących źródeł. W końcu z tego co pamiętam Góry Żelazne miały mieć duża aktywność wulkaniczną.
Reszte dopowiem jutro bądź pojutrze.
W porządku, ciekaw jestem. Myślę że trzeba to zagospodarować, podobnie jak możliwie wszelkie białe plamy na mapie, więc jakbyś się chciał coś tam zainstalować albo miałbyś jakiś pomysł to pisz. W końcu do Olseni też niedaleko
Co do SE mi nie działał.
Mnie też nie :/
Nawet ta wersja ostatnio, co to chyba Pieseł wstawiał, która była już nacelowana na Kyon i trzebabyło tylko parametry zmienić. Zmieniłem i wyszło mi coś, ale na pewno nie Kyon. Nie wiem, chyba robiłem coś źle bo próbowałem potem jeszcze raz lub dwa i wciąż nie pojawiały się znajome brzegi
I zobaczyć nasze niebo - które jest niesamowite!
<sad violin music
À propos tych bursztynów to w muzeum bursztynu w Gdańsku było, że bursztyn po około dwustu latach ma identyczne właściwości z tym co leżał tysiące lat. Jedynym jego mankamentem jest to ,że jest on bardziej kruchy.
O, to świetna informacja! Panie Fuhrerze, czy uznasz taki stan rzeczy i pobłogosławisz istnienie Bursztynowych Lasów?
+Caraig, wciąż jesteś ok żeby rosły wzdłuż tej południowej wielkiej rzeki?
Na koniec jeszcze takie pytanie, ciekaw jestem jak wyglądają wzajemne relacje między Erutią a Tiłoharyno, w końcu dzieli je bardzo niewielka odległość, oraz co znajduje się w tej białej plamie między nimi.
Edit: Spiritus, to jak w końcu z tymi Murami i ludami wybrzeża Wszechoceanu? Jaka to rasa?