Rema

Zaczęty przez Rémo, Kwiecień 27, 2012, 17:01:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rémo

Cytat: Anastazja Nemo w Maj 01, 2012, 19:44:06
Regnum Nihil też byłoby zainteresowane :)

Hej możesz dodać swój kraj i  miasta na mapie ? :) A widzisz, wiedziałem, żeby po coś zostawić ten czerwony kraj. :)
Pozdrawiam! :)
  •  

Henryk Pruthenia

Cytat: Remo :] w Maj 01, 2012, 19:48:13

Hej możesz dodać swój kraj i  miasta na mapie ? :) A widzisz, wiedziałem, żeby po coś zostawić ten czerwony kraj. :)
Tak...
Inaczéj to było by u mnie jako Gubernja Tumi czy coś w ten deseń

Feles

Humèh ri potwierdza chęć przyjęcia nowego członka sojuszu.
anarchokomunizm jedyną drogą do zbawienia ludzkości
  •  

Rémo

Cytat: Henryk Pruthenia w Maj 01, 2012, 19:40:19
SOJUSZ BRIKEŃSKI
Aktualni członkowie:
Królestwo Mataczni; Republika Fidnei; Imperija Gotany; Królestwo Południowego Oweqanu; Humèh Ri.

Każde państwo ma jeden głos. Następni człnkowie będą przyjmowani jednomyślnie. Celém Sojuszu Brikeńskiego jest obrona krajów należącech do Sojuszu. Więc:
1) W razie wypowiedzenia przez państwo nienależące do Sojuszu wojny państwu-stronie, wszystkie państwa członkowskie są zobowiązane do pomocy militarnéj atakowanemu krajowi.
2) Nowi członkowie będą przyjmowani za zgodą wszystkiech człnków Sojuszu.
3) Każdy kraj członkowski ma jeden głos.
4) Sojusz może wypowiedzieć wojnę jakiemuś państwu, ale pomysł akcji zbrojnéj musi zostać poparty minimum przez 3/5 człnoków Sojuszu.
5) Kraj może zostać zawieszony w prawach członka w sytuacji nagminnego łamania prawa międzynarodowego, oraz dążenia do destabilizacji świętego pokoju w regjonie. Pozbawienie praw członka nie może być na czas nieograniczony, conajwyżej miesiąc ziemski. Aby pozbawić kogoś praw członka, należy to przegłosować jednogłośnie (głosowanie bez strony oskarżonéj o dążenie do destabilizacji). Nie można oskarżyć paru członków jednocześnie. Aby przywrócić prawa członka Sojuszu wystarczy już większość głosów.
6) Prawa członka Sojuszu to:
a) Prawo do głosowania nad statusém Sojuszu
b) Prawo do głosowania o akcji militarnéj poza granicami sojuszu
c) Prawo do odbierania praw człnkowskiech innech pańśtw.

Czy są jeszcze jakieś osoby chętne do tego sojuszu?

Republika Findei :D
  •  

Henryk Pruthenia

Ach, racja, literówka. Wybacz.

Rémo

•  

Henryk Pruthenia

Tak więc, za przyłączeniem Regnum do sojuszu jest Remo, ja, i Feles.

A za przyłączeniem tqr? Remo, co o tém sądzisz?

Rémo

Cytat: Henryk Pruthenia w Maj 01, 2012, 20:37:53

A tqr chce się przyłączyć?
  •  

Henryk Pruthenia

Cytat: Remo :] w Maj 01, 2012, 20:38:53

Cytat: tqr w Maj 01, 2012, 19:43:11
Rząd Thalazarat Ahiiz byłby zainteresowany przyłączeniem się do tegoż sojuszu.

Anastazja Nemo

Cytat: Remo :] w Maj 01, 2012, 19:48:13

Okej chwilka powoli muszę wszystko ogarnąć....
Walk the dark path
Sleep with angels
Call the past for help
Touch me with your love
And reveal to me my true name
  •  

Rémo

Cytat: Henryk Pruthenia w Maj 01, 2012, 20:39:59
Cytat: Remo :] w Maj 01, 2012, 20:38:53

Cytat: tqr w Maj 01, 2012, 19:43:11
Rząd Thalazarat Ahiiz byłby zainteresowany przyłączeniem się do tegoż sojuszu.

Nie wiem, zamykanie granic, oskarżanie, że chcę mieć na SWOJEJ wyspie SWOICH obywateli... Na razie jestem neutralny zobaczymy jak się sprawa potoczy. :) I żeby nie było że jestem dla kogoś chamski, to tylko gra a ja oceniam na podstawie kraju itp. Mogę kogoś lubić a mieć z nim wojnę a kogoś nienawidzić i mieć z nim sojusz, tu chodzi tylko o grę :)
  •  

Todsmer

No wiadomo, że to jest Twój kraj. Ale jak wyobrażasz sobie zareagowałoby np. UK, gdyby Szkoci po ogłoszeniu (hipotetycznie) niepodległości wysiedlili wszystkich Anglików? Reakcja państwa jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu. Gdyby nie ten sojusz może byłaby i ostrzejsza. :-)

Nikt nie ma do Ciebie pretensji o "chamskość" itp, to jest gra, i tu się gra po growemu :-)
  •  

Rémo

Cytat: tqr w Maj 01, 2012, 20:49:40
No wiadomo, że to jest Twój kraj. Ale jak wyobrażasz sobie zareagowałoby np. UK, gdyby Szkoci po ogłoszeniu (hipotetycznie) niepodległości wysiedlili wszystkich Anglików? Reakcja państwa jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu. Gdyby nie ten sojusz może byłaby i ostrzejsza. :-)

Nikt nie ma do Ciebie pretensji o "chamskość" itp, to jest gra, i tu się gra po growemu :-)

Wiem, że to jest poważny krok z mojej strony. I wiem to mogło wyglądać jak atak, ale Tworzę kraj, gdzie tylko 3% ludzie to imigranci i jeszcze muszą być Findami od 2 pokoleń wstecz. Po prostu stworzyłem kraj bardzo bardzo silnie broniący swojej niepodległości. Dla obywateli tego kraju pozwolenie innym narodowościom mieszkać w ich kraju jest ciosem w niepodległość a wiadomo Rząd robi co lud chce :) No spoko, ale wolałem to napisać.
  •  

Anastazja Nemo

Walk the dark path
Sleep with angels
Call the past for help
Touch me with your love
And reveal to me my true name
  •  

Rémo

•