Rema

Zaczęty przez Rémo, Kwiecień 27, 2012, 17:01:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rémo

Cytat: keats w Czerwiec 02, 2012, 13:57:26
Hm, ja proponuję zrobić nową grę. Zrobić konkretną listę kto gra, żeby nie było że ktoś nie gra, ktoś się rozmyślił etc.

Zrobić nową mapkę, bo na tej już jest syf.

Ustalić konkretną datę startu, etc.

Jakiś mistrz gry czy coś? :D

Jestem za, Vileń (bo ty się też udzielasz najczęściej) jesteś za? A mapka będzie prawie taka sama. ^^ Kraje tych co grają też będą mogły zostać, tylko mapy zmieniny i tych co nie grają usuniemy.
Pozdrawiam! :)
  •  

Feles

Moglibyśmy zrobić coś na zasadach Dyplomacji.
anarchokomunizm jedyną drogą do zbawienia ludzkości
  •  

Rémo

Cytat: Fēlēs w Czerwiec 02, 2012, 16:15:36
Moglibyśmy zrobić coś na zasadach Dyplomacji.

Nie za dużo rozumiem, ale w tej grze (tutaj) nie chodzi tylko o wojny (dlatego też, że nie chce mi się ciągle zmieniać mapy :P)
A tak wogle, czy możecie (moderatorzy) usunąć posty krajów (które już nie będą się udzielać)?
  •  

Caulthaeigh

Czyli co w końcu? Vileń się zdecydował i robicie nowe czy wywalacie nieaktywnych a ja mogę sobie jakiś nieużywany kraj zająć?
Mówił mi ktoś że jestem dziwny?

"Weź, kurwa, przestań budować piramidy z cytatów." - Jakbym był jedynym który to robi...
  •  

Rémo

Cytat: Meö w Czerwiec 02, 2012, 16:46:36
Czyli co w końcu? Vileń się zdecydował i robicie nowe czy wywalacie nieaktywnych a ja mogę sobie jakiś nieużywany kraj zająć?

Czyli w końcu nic nie wiadomo, jak przeważnie tutaj... Dobra będę mistrzem gry (bo ją założyłem). Tworzymy nową mapę/grę tylko muszę widzieć czy tamte kraje ktoś usunie, bo będzie niezły offtop! Mapę już zrobiłem, ale pokażę jak się dowiem.
  •  

Caulthaeigh

Cytat: Remo :] w Czerwiec 02, 2012, 16:49:31
Cytat: Meö w Czerwiec 02, 2012, 16:46:36

Czyli w końcu nic nie wiadomo, jak przeważnie tutaj... Dobra będę mistrzem gry (bo ją założyłem). Tworzymy nową mapę/grę tylko muszę widzieć czy tamte kraje ktoś usunie, bo będzie niezły offtop! Mapę już zrobiłem, ale pokażę jak się dowiem.
Okej. Rozumiem, rozumiem ;)
Mówił mi ktoś że jestem dziwny?

"Weź, kurwa, przestań budować piramidy z cytatów." - Jakbym był jedynym który to robi...
  •  

Rémo

Dzięki naszemu wspaniałemu Administratorowi stare wątki są usunięte! ^^ Zmieniam tylko jedno, jeśli mamy sprawę do wszystkich krajów (chcemy założyć unię etc.) zakładamy wątek, chyba nie muszę nikomu mówić dlaczego (bałagan!) lecz jeśli mamy sprawę do paru krajów piszemy w ich krajowych wątkach! W tych wątkach piszemy oficjalnie! Tutaj pytania, sugestie etc. zanim założycie np. taki wątek o unii zapytajcie się tutaj czy ktoś ma ochotę, żeby nie robić niepotrzebnych wątków. Ja jestem mistrzem gry, dlatego mam największy kraj. Jeśli ktoś ma jakiś problem pytanie niech pisze tu lub w wiadomości do mnie. Ostatecznie postanowiłem rozdzielić budżet od wojska więc każdy kto chce założyć kraj podaje

-Nazwę
-Stolicę
-Stan budżetu (1-5)
-Stan wojska (1-5)
-Jaki kraj na mapie zajmuje

Na mapie zaznaczę nazwę i stolicę jako czerwoną kropkę. Od razu mówię, że kraje które nie będą się (długo) udzielać, będą usuwane. Zrobiłem dużo krajów, więc sądzę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nie ma żadnego ta wyspa mi nie pasuje etc. bo nie będę ciągle zmieniał mapy. ^^ Każdy kraj zakłada swój wątek, jak to było ostanio "Rema - Republika Findei", żeby było wiadomo, które kraje należą do Remy.

Moje podanie:
- Resope Findé (Republika Findei)
-Livreny
-5
-4
-Niebieski (ten co ostatnio)

Od razu przepraszam za 5 i 4, ale jako Mistrz muszę być "dobry" aby pomóc np. innym krają żebyście ich np. całkiem nie zniszczyli i ktoś nie wypadł z gry.
  •  

Aureliusz Chmielewski

Proszę ładnie o to zielone :D

1. Hungämestä
2. Poskaapad
3. 5
4. 5
5. Zielony

@Edit: Hm, dałem 5 i 5 xD Jeśli ktoś się nie zgadza czy mu się to nie podoba niech napisze i zaproponuje żebym miał mniej :D
The n-word
  •  

Rémo

Cytat: keats w Czerwiec 02, 2012, 19:12:49
Proszę ładnie o to zielone :D

1. Hungämestä
2. Poskaapad
3. 5
4. 5
5. Zielony

I jeszcze jedno... Nie przesadzajcie z tymi 5... 5 to lepiej niż np. USA czy Chiny... Keats zmień to proszę xD Nawet ja (mistrz gry) nie mam samych 5... Stolicę gdzie umieścić?
  •  

Aureliusz Chmielewski

Dobra to daj mi wojsko 4 i budżet 4. :*

A granicę gdzieś umieść między twoją Findeą a tym żółtym :D (Tylko nie za blisko)
The n-word
  •  

Rémo

Cytat: keats w Czerwiec 02, 2012, 19:24:38
Dobra to daj mi wojsko 4 i budżet 4. :*

A granicę gdzieś umieść między twoją Findeą a tym żółtym :D (Tylko nie za blisko)

Okey :] Chyba stolicę... xD
  •  

Feles

Mogę wziąć to jasnoniebieskie?
anarchokomunizm jedyną drogą do zbawienia ludzkości
  •  

Rémo

Cytat: Fēlēs w Czerwiec 02, 2012, 19:32:03
Mogę wziąć to jasnoniebieskie?

To koło pomarańczowego? Tak, proszę ^^
  •  

Fanael

Dla mnie to żółte między Findeą i Hungämestą.

compose key y u cant combine ą with "
Verdana y u dont handle combining diacritics properly
  •  

Rémo

Cytat: Fanael w Czerwiec 02, 2012, 19:37:07
Dla mnie to żółte między Findeą i Hungämestą (compose key y u cant combine ą with ").

Okey, ale podaje nazwę itp. jak w podaniu. Feles ty też! ^^
  •