Rema

Zaczęty przez Rémo, Kwiecień 27, 2012, 17:01:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anastazja Nemo

i mam nadzieję że kawałki moich białych literek, które znalazły się na innych landach przez małość mojego kraju nie przeszkadzają Wam (Remo i Henrykowi)
Walk the dark path
Sleep with angels
Call the past for help
Touch me with your love
And reveal to me my true name
  •  

Todsmer

@Remo @Anastazja
Tu jest nowsza wersja mapy:
http://jezykotw.webd.pl/f/index.php?action=dlattach;topic=360.0;attach=399;image

Może lepiej dodać tę mapę do głównego wątku? Oczywiście po dodaniu nazw Bezpaństwa ;-)
  •  

Hapana Mtu

Królestwo Mataczni wyraża zgodę na rozszerzenie sojuszu.
º 'ʔ(1)|z(0) + -(y(2))| = º 'ʔ(1)|z(2)|
  •  

Rémo

Cytat: tqr w Maj 01, 2012, 21:08:02
@Remo @Anastazja
Tu jest nowsza wersja mapy:
http://jezykotw.webd.pl/f/index.php?action=dlattach;topic=360.0;attach=399;image

Może lepiej dodać tę mapę do głównego wątku? Oczywiście po dodaniu nazw Bezpaństwa ;-)

Dodałem tę nową :)
Pozdrawiam! :)
  •  

Rémo

Cytat: Anastazja Nemo w Maj 01, 2012, 21:04:02
i mam nadzieję że kawałki moich białych literek, które znalazły się na innych landach przez małość mojego kraju nie przeszkadzają Wam (Remo i Henrykowi)

A właśnie i ustal budżet. (pierwszy wpis)

MOŻE KTOŚ ZROBIĆ MAPĘ TYLKO Z KONTURAMI KRAJÓW?
  •  

Henryk Pruthenia

Cytat: Hapana Mtu w Maj 01, 2012, 21:12:31
Czyli Regnum jest oficjalnie przyjęte ;]

Rémo

Cytat: Henryk Pruthenia w Maj 01, 2012, 21:18:29
Cytat: Hapana Mtu w Maj 01, 2012, 21:12:31
Czyli Regnum jest oficjalnie przyjęte ;]

zapraszam jutro na podpisanie sojuszu.
  •  

Anastazja Nemo

Cytat: Henryk Pruthenia w Maj 01, 2012, 19:40:19
SOJUSZ BRIKEŃSKI
Aktualni członkowie:
Królestwo Mataczni; Republika Findei; Imperija Gotany; Królestwo Południowego Oweqanu; Humèh Ri; Królestwo Regnum Nihil.

Każde państwo ma jeden głos. Następni człnkowie będą przyjmowani jednomyślnie. Celém Sojuszu Brikeńskiego jest obrona krajów należącech do Sojuszu. Więc:
1) W razie wypowiedzenia przez państwo nienależące do Sojuszu wojny państwu-stronie, wszystkie państwa członkowskie są zobowiązane do pomocy militarnéj atakowanemu krajowi.
2) Nowi członkowie będą przyjmowani za zgodą wszystkiech człnków Sojuszu.
3) Każdy kraj członkowski ma jeden głos.
4) Sojusz może wypowiedzieć wojnę jakiemuś państwu, ale pomysł akcji zbrojnéj musi zostać poparty minimum przez 3/5 człnoków Sojuszu.
5) Kraj może zostać zawieszony w prawach członka w sytuacji nagminnego łamania prawa międzynarodowego, oraz dążenia do destabilizacji świętego pokoju w regjonie. Pozbawienie praw członka nie może być na czas nieograniczony, conajwyżej miesiąc ziemski. Aby pozbawić kogoś praw członka, należy to przegłosować jednogłośnie (głosowanie bez strony oskarżonéj o dążenie do destabilizacji). Nie można oskarżyć paru członków jednocześnie. Aby przywrócić prawa członka Sojuszu wystarczy już większość głosów.
6) Prawa członka Sojuszu to:
a) Prawo do głosowania nad statusém Sojuszu
b) Prawo do głosowania o akcji militarnéj poza granicami sojuszu
c) Prawo do odbierania praw człnkowskiech innech pańśtw.

Czy są jeszcze jakieś osoby chętne do tego sojuszu?

! Regnum Nihil ( Regnum oznacza Królestwo więc nie trza powtarzać Królestwo dwa razy) ;)
Walk the dark path
Sleep with angels
Call the past for help
Touch me with your love
And reveal to me my true name
  •  

Henryk Pruthenia

Cytat: Anastazja Nemo w Maj 01, 2012, 21:25:41
Cytat: Henryk Pruthenia w Maj 01, 2012, 19:40:19
SOJUSZ BRIKEŃSKI
Aktualni członkowie:
Królestwo Mataczni; Republika Findei; Imperija Gotany; Królestwo Południowego Oweqanu; Humèh Ri; Królestwo Regnum Nihil.

Każde państwo ma jeden głos. Następni człnkowie będą przyjmowani jednomyślnie. Celém Sojuszu Brikeńskiego jest obrona krajów należącech do Sojuszu. Więc:
1) W razie wypowiedzenia przez państwo nienależące do Sojuszu wojny państwu-stronie, wszystkie państwa członkowskie są zobowiązane do pomocy militarnéj atakowanemu krajowi.
2) Nowi członkowie będą przyjmowani za zgodą wszystkiech człnków Sojuszu.
3) Każdy kraj członkowski ma jeden głos.
4) Sojusz może wypowiedzieć wojnę jakiemuś państwu, ale pomysł akcji zbrojnéj musi zostać poparty minimum przez 3/5 człnoków Sojuszu.
5) Kraj może zostać zawieszony w prawach członka w sytuacji nagminnego łamania prawa międzynarodowego, oraz dążenia do destabilizacji świętego pokoju w regjonie. Pozbawienie praw członka nie może być na czas nieograniczony, conajwyżej miesiąc ziemski. Aby pozbawić kogoś praw członka, należy to przegłosować jednogłośnie (głosowanie bez strony oskarżonéj o dążenie do destabilizacji). Nie można oskarżyć paru członków jednocześnie. Aby przywrócić prawa członka Sojuszu wystarczy już większość głosów.
6) Prawa członka Sojuszu to:
a) Prawo do głosowania nad statusém Sojuszu
b) Prawo do głosowania o akcji militarnéj poza granicami sojuszu
c) Prawo do odbierania praw człnkowskiech innech pańśtw.

Czy są jeszcze jakieś osoby chętne do tego sojuszu?

! Regnum Nihil ( Regnum oznacza Królestwo więc nie trza powtarzać Królestwo dwa razy) ;)
Niby racja, ale chciałem każde państwo z czémś po polsku... Akiej. Zmieniam.

Rémo

Hejka wszystkim, ostatnio doszła do mnie informacja, że jeszcze jedna osoba chce się dołączyć do zabawy. Pomyslałem, że może oddać Kartine (czy jak to tam było) jako wydarzenie, uzasadnilibyśmy tym, że Lud wybrał już rząd i kraj może samodzielnie presperowac. Jakie kraje byłyby tak wielkoduszne by oddać swoje terytoria na katrinie? Oczywiście Filetowy kraj (sorki nie pamiętam wszystkich nazw!) oczywiście będzie miał ten "kącik".

Mój kraj jest godny oddać te tereny, kto jest z nami?
  •  

Vilène

Niech Poguś odda to żółte, co jest w łunii z Imperiją :P.
  •  

Rémo

Cytat: Ⓐ Vilén w Maj 02, 2012, 14:59:41
Niech Poguś odda to żółte, co jest w łunii z Imperiją :P.

Też mogłoby być, ale wtedy będzie, że chcemy go obrobić xD
  •  

Vilène

Cytat: Remo :] w Maj 02, 2012, 15:00:33
No ale teraz chcesz obrobić Felesa i tqra...
  •  

Rémo

Cytat: Ⓐ Vilén w Maj 02, 2012, 15:03:10
Cytat: Remo :] w Maj 02, 2012, 15:00:33
No ale teraz chcesz obrobić Felesa i tqra...

I mnie samego? xD
  •  

Todsmer

Najlepiej dorobić nowy kontynent/wyspę i tam dać ten kraj, zamiast zabierać tereny pod niego innym.
  •