Rema

Zaczęty przez Rémo, Kwiecień 27, 2012, 17:01:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Todsmer

Flotę na morzu dość trudno trafić. :-P

No i co Sendżawii przyjdzie z radioaktywnych terenów, skoro jedynym ich atutem jest położenie?
  •  

Feles

Dobra, ja oficjalnie się wycofuję.

A żeby było ciekawiej, część kontynentalną na południe od firapèyè oddaję Vilénowi, a resztę Tqrowi.
anarchokomunizm jedyną drogą do zbawienia ludzkości
  •  

Vilène

Cytat: Fēlēs w Maj 29, 2012, 22:46:55
Dobra, ja oficjalnie się wycofuję.

A żeby było ciekawiej, część kontynentalną na południe od firapèyè oddaję Vilénowi, a resztę Tqrowi.
Danke szejn :P.
  •  

Todsmer

Pozwoliłem sobie apdejtować.
  •  

Rémo

Ej a możesz Vilen oddać ten kawałek koło mnie, nie chodzi że nie chce mieć cie u siebie na granicy, ale, żeby te kraje nie były takie porozrzucane... Weźcie jakoś to uporządkujcie, przecież mapa Europy też nie wygląda tak...

Ps. zróbcie jakąś wojnę, by wytłumaczyć czemu sie tak stało...
Pozdrawiam! :)
  •  

Rémo

Cytat: tqr w Maj 29, 2012, 22:38:11
Radziłbym wam mnie nie atakować, bo:

1. Sendżawia dostanie wpierdol.
2. Cieżko będzie zdobyć miasta sąsiadujące z Findeą, bo są miastami portowymi, a moja armia składa się w większości z floty.
3. Zdobycie i wypędzenie kupców z tychże miast spowoduje poważny kryzys gospodarczy na północnej półkuli.
4. Findea ze swoją słabą flotą nie będzie w stanie obronić farm wiatrowych, które nieopatrznie produkują znaczną część energii.
5. Jeśli już pokonacie flotę i lotnictwo (co będzie trudne :P ), i uczynicie desant na mojej wyspie, gówno tam znajdziecie. Słabą infrastrukturę, górski, zimny klimat i partyzantów.

Nie wiem czy czytałeś, ale kraj określa budżet i to on "decyduje" o wszystkim. Racja napisałem, że moja flota jest słaba, ale jakie to ma znaczenie, jeśli połowa osób nie napisała? Ty też, więc mogę uznać, że masz fatalne lotnictwo :P A żeby nie mieszać się za bardzo w szczegóły budżet określi gospodarkę, wojsko itp. etc. KRYZYS?! Jaki krysys jeśli my nie handlujemy, bo po pierwsze Findea nie handluje a po drugie zamknęliście granice xD Myśląc logicznie jeśli mój kraj ma większy budżet jest bogatszy etc. to jakiż to problem będzie zbudować taką flotę że powysyła wszystkich w kosmos? :D Nawet jeśli Chiny nie miałyby mocnej armii mają tyle kasy, że jutro już by stali u bram wszystkich krajów (tak przykładowo), teraz rozumiesz?

Jeszcze jedno, jeśli ktoś jeszcze się nie skapnął to jeśli np. 2 kraje atakują powiedzmy jeden ma budżet 2 a drugi 3 to razem mają 5, czyli np. mnie pokonają. ^^
  •  

Vilène

Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 14:50:38
Ej a możesz Vilen oddać ten kawałek koło mnie
Mogę sprzedać :P.
  •  

Rémo

Cytat: Ⓐ Vilén w Maj 30, 2012, 16:21:48
Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 14:50:38
Ej a możesz Vilen oddać ten kawałek koło mnie
Mogę sprzedać :P.

Ciekawe za co? xD
  •  

Vilène

Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 16:37:38
Ciekawe za co? xD
Za zwrot pieniędzy za Mur Xientsiaŋski i koszty transportu niewol... członków Korpusów Pracy do Sendżawii :P.
  •  

Rémo

Cytat: Ⓐ Vilén w Maj 30, 2012, 16:48:19
Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 16:37:38
Ciekawe za co? xD
Za zwrot pieniędzy za Mur Xientsiaŋski i koszty transportu niewol... członków Korpusów Pracy do Sendżawii :P.

Spoko, tylko nie sądzisz, że mogę wykupić cały świat?! xD Przecież nie wiadomo ile kto ma pieniędzy :D

Wait, wait, wait... Wykupienie Alaski przez USA, czyżbyś coś sugerował? :D
  •  

Vilène

Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 16:51:03
Spoko, tylko nie sądzisz, że mogę wykupić cały świat?! xD
O ile ktoś ci go sprzeda.

Cytat
Tam nic nie ma, jedynym zasobem Nowego Terytorium jest siła robocza, którą chcemy sobie zabrać... kobiety, dzieci i starców wam zostawimy, nie martwcie się :P.
  •  

Rémo

Cytat: Ⓐ Vilén w Maj 30, 2012, 16:59:38
Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 16:51:03
Spoko, tylko nie sądzisz, że mogę wykupić cały świat?! xD
O ile ktoś ci go sprzeda.

Cytat
Tam nic nie ma, jedynym zasobem Nowego Terytorium jest siła robocza, którą chcemy sobie zabrać... kobiety, dzieci i starców wam zostawimy, nie martwcie się :P.

Jeśli to jest jedyne wyjście by ta mapa JAKOŚ wyglądała to zgadzam się :P
  •  

Rémo

To robimy interesa? :D
  •  

Todsmer

Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 15:31:13
Nie wiem czy czytałeś, ale kraj określa budżet i to on "decyduje" o wszystkim. Racja napisałem, że moja flota jest słaba, ale jakie to ma znaczenie, jeśli połowa osób nie napisała? Ty też, więc mogę uznać, że masz fatalne lotnictwo :P A żeby nie mieszać się za bardzo w szczegóły budżet określi gospodarkę, wojsko itp. etc. KRYZYS?! Jaki krysys jeśli my nie handlujemy, bo po pierwsze Findea nie handluje a po drugie zamknęliście granice xD Myśląc logicznie jeśli mój kraj ma większy budżet jest bogatszy etc. to jakiż to problem będzie zbudować taką flotę że powysyła wszystkich w kosmos? :D Nawet jeśli Chiny nie miałyby mocnej armii mają tyle kasy, że jutro już by stali u bram wszystkich krajów (tak przykładowo), teraz rozumiesz?

Jeszcze jedno, jeśli ktoś jeszcze się nie skapnął to jeśli np. 2 kraje atakują powiedzmy jeden ma budżet 2 a drugi 3 to razem mają 5, czyli np. mnie pokonają. ^^

Kurde, tego nie napisałem, a przez cały czas byłem pewny, że podałem stan sił zbrojnych.

Ja pamiętam, że bużet określa gospodarkę, nie wojsko. Problemem oprócz zbudowania silnej floty (której nie można wybudować ot tak, do tego potrzeba czasu i ), jest też wyszkolenie marynarzy, które w Twoim kraju byłoby słabiutkie.

Co do kryzysu, myślałem, że gramy w miarę realistycznie (btw ciężko byłoby być bogatym krajem bez handlu). Z wojnami tak samo. Ehh, nie chce mi się grać, jeśli tak sprawa wygląda. Weźcie sobie co chcecie ode mnie, najlepiej jakby była jakaś porządna wojna o to :-P

BTW zamknąłem granice, nie porty :-P

•  

Rémo

Cytat: tqr w Maj 30, 2012, 18:34:13
Cytat: Remo :] w Maj 30, 2012, 15:31:13

Kurde, tego nie napisałem, a przez cały czas byłem pewny, że podałem stan sił zbrojnych.

Ja pamiętam, że bużet określa gospodarkę, nie wojsko. Problemem oprócz zbudowania silnej floty (której nie można wybudować ot tak, do tego potrzeba czasu i ), jest też wyszkolenie marynarzy, które w Twoim kraju byłoby słabiutkie.

Co do kryzysu, myślałem, że gramy w miarę realistycznie (btw ciężko byłoby być bogatym krajem bez handlu). Z wojnami tak samo. Ehh, nie chce mi się grać, jeśli tak sprawa wygląda. Weźcie sobie co chcecie ode mnie, najlepiej jakby była jakaś porządna wojna o to :-P

BTW zamknąłem granice, nie porty :-P

No racja, ale ta liczba określa państwo ogólnie, bo gdyby tak dzielić to za dużo roboty (chyba, żeby podzielić na budżet i wojsko). No dobra z tym handlem przesadziłem xD Handluje ale jak zamknąłeś granicę to jak mam handlować, jeśli mam słabe statki ? :D Może otwórz granice? ^^  A po drugie od jednego kraju kryzysu nie będzie, przynajmniej u mnie, przecież taki duży kraj jak mój sam wytwarza dużo rzeczy i jest w dużej mierze samowystarczalny :)
  •