Nie, ale chodzi mi tutaj głównie o nieistnienie osobnych symboli, które mogą być bez najmniejszego problemu wprowadzone, bo w Unikodzie istnieją (typu [ᴩ] dla drżącej wargowej), uznawanie pewnych dźwięków, które się czyta tak a nie inaczej za takie a nie inne (vide *nikt*, w żadnym znanym języku, nie czyta fonemu oznaczanego przez /χ/ jako głoski szczelinowej, a jako drżącą bezdźwięczną; warto też wspomnieć o tym, że zazwyczaj jest to drżąca welarna, a nie uwularna), czy też, cóż, proste nieistnienie pewnych symboli ("odkryta" przeze mnie głoska perkusyjna (za?)dziąsłowa, muszę ją zapisywać jakimś durnym [ɾ͈͡t̚] żeby się chociaż zbliżyć do tego jak brzmi). No i notacja sylabizacji słów po prostu nie działa, gdy zaczyna się zapisywać geminaty spółgłoskowe, ale co do tego nie mam żadnego lepszego pomysłu. Plus fakt, iż błędna jest sama natura "akcentu" wśród lingwistów (zdaje się, jakoby wielu uważało, że każdy język na świecie ma jakiś jeden akcent padający na jedną jedyną sylabę w słowie - przy okazji, takiego rozumowania w ogóle nigdy nie spotkałem odnośnie języków polisyntetycznych). Otóż istnieją języki bez akcentu (vide koreański, w wielu chyba dialektach francuski), oraz takie, w których szeroko pojmowany "akcent" (czyli jakaś swoista emfaza obowiązująca wybrane sylaby w wyrazie) może występować nawet do kilku razy w jednym słowie (arabski, w którym definicje "akcentu" oraz "samogłosek długich" się nieco zlewają: do tego stopnia, iż, jeśli w wyrazie występują trzy samogłoski długie, to i wystąpią w nim trzy akcenty - czyli pewne jednostki fonetyczne, które odpowiadają typowemu, europejskiemu rozumieniu "akcentu". Tak, Arabowie mogą mieć po kilka akcentów "głównych" w jednym słowie).
Jak najdzie mnie na to chęć, to postaram się stworzyć temat odnośnie tych braków IPA'y oraz nieporozumień fonetycznych, oraz wrzucić jakieś nagrania/przykłady z natlangów.
Tak czy inaczej powyższe zagadnienia to już w pewnym stopniu "bardziej zaawansowane" (jeśli można to tak nazwać) czepialstwo o fonetykę. Ucząc się dopiero IPA'y trudno w ogóle pomyśleć o takich rzeczach, zatem, Gronthanie, jeśli masz jakieś problemy z zapisem, to postaraj się przestudiować cały artykuł o IPA'ie (najlepiej na angielskiej wikipedii) jeszcze raz, bo jednak wątpię, byś nie mógł znaleźć odpowiedzi na pewne pytania ze względu na braki w IPA'ie, a raczej ze względu na swoją jej znajomość (nie mam tym samym zamiaru cię tu w jakikolwiek sposób urazić, żeby nie było wątpliwości).